Home » Wandelen in de Betuwe

Wandelen in de Betuwe

Ontdek de Betuwe te voet in Hemmen

De Betuwe is een prachtige regio om te wandelen en biedt volop mogelijkheden voor liefhebbers van wandelen en natuur. Het gebied staat bekend om zijn boomgaarden, rivieren en authentieke dorpen en steden. Wandelen in de Betuwe betekent wandelen door een kleurrijk en afwisselend landschap, waar u kunt genieten van het uitzicht en de rust.

Veel bezoekers van de kasteeltuin in Hemmen combineren hun bezoek met een wandeling door de Betuwe. De omgeving rondom Hemmen is zeer geschikt om te wandelen en er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die u door de prachtige Betuwe leiden. Hieronder vindt u enkele wandelroutes die u kunt volgen:

Bewegwijzerde wandelroutes in Hemmen
Volg de bewegwijzerde wandelroutes in Hemmen en ontdek de Betuwe op een unieke manier. In Hemmen lopen verschillende bewegwijzerde wandelroutes zoals de pelgrimsroute ’Wegen met Zegen’ en de wandelroutes van het CNME.

Wandelroutes van het CNME
Het CNME Hemmen heeft twee wandelroutes ontwikkeld van ongeveer 5 km. De eerste is een cultuur-natuurwandelroute door het park en de kern van Hemmen laat u kennismaken met de lokale geschiedenis en natuur van de Betuwe. De natuurwandelroute door het buitengebied neemt u mee door de prachtige omgeving van Hemmen. Gratis brochures met informatie over deze routes zijn beschikbaar in het informatiekastje bij de ingang van de kasteeltuin.

Wandelen Betuwe
Kasteeltuin Hemmen
Wandelen Betuwe
Gehakkelde aurelia
Wandelen Betuwe
Koolmeesjes

Wandelen in de Betuwe vanuit de kasteeltuin

Yvonne Onck is als Sportleider Seniorensport en Instructeur Sportief Wandelen in de zomer van 2010 gestart met een zomercursus recreatief wandelen. Dit was gelijk een succes. Natuurlijk lag dat ook aan het prachtige gebied in de Betuwe waar de deelnemers konden wandelen! Wilt u wandelen met de kasteeltuin als start- en eindpunt, dan zijn er verschillende wandelgroepen waarbij u zich kunt aansluiten:

Dinsdagochtendgroep
Deze groep wandelt elke dinsdagochtend. Na afloop wordt er een kop koffie of thee gedronken in de kasteeltuin.

Vrijdagochtendgroep
Deze groep werkt flink aan de conditie met kracht- en intervaltraining.

Woensdagochtendgroep
Deze groep wandelt op woensdagochtend. Na afloop wordt er ook koffie/thee gedronken in de kasteeltuin.

Dinsdagmiddaggroep
Speciaal bedoeld voor diegenen die graag buiten bewegen, maar geen grote ronde willen of kunnen lopen. Deze groep is mede geschikt voor mensen die herstellen na ziekte of met andere beperkingen om moeten gaan. Het koffiedrinken na afloop is ook hier een gezellig onderdeel.

Als u op zoek bent naar een prachtige wandelbestemming, dan is de Betuwe een uitstekende keuze. Ontdek de schoonheid van de regio te voet en ervaar de rust en de prachtige natuur die de Betuwe te bieden heeft.