Home » Bloementuin bezoeken

Bloementuin bezoeken

Ontdek de prachtige bloementuin in Hemmen!

De ommuurde kasteeltuin in Hemmen is een sfeervolle en goed onderhouden bloementuin met een groot sortiment planten, vooral vaste planten. Als je op zoek bent naar een prachtige bloementuin om te bezoeken, dan is deze kasteeltuin op landgoed Hemmen in de Betuwe een oase waar velen hun hart kunnen ophalen!

In de vakken en in de borders van de bloementuin groeit een weelderige kleurrijke beplanting. Op zonnige plaatsen staan planten die goed tegen droogte en zon kunnen, zoals de Phlomis russeliana, Echinacea-, Geranium- en Sedum spectabile-cultivars. Op de schaduwrijke plaatsen staan planten die het beste groeien in halfschaduw of schaduw, zoals Brunnera, Hosta, Pulmonaria en Veratrum. Breng een bezoek aan onze mooie tuin.

Bloementuin bezoeken
Bij op bloem
Bloementuin bezoeken
Koninginnenpage
Bloementuin bezoeken
Hosta ’Halcyon’

Bloementuin met classicistisch karakter

De verhouding tussen de lengte (52 meter) en de breedte van de tuin (25-35 meter) vormt de basis voor de indeling. Binnen het rechthoekige hoofdpad liggen twee vierkanten die weer verdeeld zijn in tweemaal vier hoofdvakken, het zogenaamde vier-dubbel-vierkant. De middelste vier hoofdvakken zijn verbonden met een taxushaag die de centraal gelegen rozentuin omsluit. Naast de rozentuin ziet u borders met vooral veel vaste planten.

Zorg voor een bijzonder plekje

De kasteeltuin van Hemmen is particulier eigendom en wordt beheerd door de Stichting Kasteeltuin Hemmen. Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat de duizenden bezoekers een met zorg en liefde onderhouden tuin kunnen bezoeken en in kunnen rondwandelen. Ze kunnen inspiratie opdoen en genieten van de oase van bloemen en planten.

Onderhouden door enthousiaste vrijwilligers

Deze bloementuin wordt geheel onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij doen dit wekelijks met veel plezier vanaf maart tot eind oktober. In maart krijgt de tuin op de zaterdagochtend van NL Doet de voorjaarsbeurt. Vaak helpt er dan een serviceclub uit de Betuwe.

Een oase van rust

De bloementuin in Hemmen is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. De bloemen trekken heel veel insecten aan, zoals bijen, vlinders en zweefvliegen. Van de vlinders is de Koninginnenpage er al verschillende keren door vrijwilligers en bezoekers gezien en ook de Keizersmantel is er waargenomen. De kasteeltuin trekt elk jaar vele duizenden bezoekers, zowel uit binnen- als buitenland, die komen genieten van deze prachtige bloementuin.

Kom de bloementuin in Hemmen bezoeken!

Als je op zoek bent naar een mooie bloementuin, dan is de kasteeltuin in Hemmen zeker een bezoek waard. Kom langs en doe inspiratie op in deze sfeervolle kasteeltuin.