Home » Planten inspiratie

Planten inspiratie

Enorme variatie aan planten en bloemen

Tijdens uw wandeling in de Betuwe kunt u meer dan alleen genieten van de prachtige Kasteeltuin Hemmen. Verspreid over de tuin groeien en bloeien meer dan 600 verschillende soorten en cultivars van voornamelijk vaste planten, allemaal voorzien van naambordjes. Bijzonder is de uitgebreide collectie hosta’s, geraniums en phloxen. Er staan ook zeldzame vaste planten in de tuin. Verder groeien er heesters zoals Hibiscus, kruiden, waterplanten en enkele bomen. De tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook inspiratie voor uw eigen tuin.

Markante plaatsen

Op enkele markante plaatsen staan bomen zoals de Fagus sylvatica ’Rotundifolia’ en coniferen zoals Taxus baccata en Taxus baccata ’Dovastoniana’. Liefhebbers van rozen komen volop aan hun trekken en kunnen ook veel inspiratie opdoen. Geniet van de geur en pracht van David Austin-rozen, zoals Rosa ’Ausmary’ MARY ROSE en Rosa ’Ausboard’ GERTRUDE JEKYLL, maar ook van andere schitterende rozen zoals Rosa ’Erotika’ EROICA.

Bijzondere collecties en volop planten inspiratie

De Stichting Kasteeltuin Hemmen is houdster van de Nederlandse Plantencollecties Hibiscus syriacus, Hibiscus sinosyriacus en Veratrum. Dit maakt de tuin extra interessant voor plantenliefhebbers die op zoek zijn naar inspiratie en nieuwe ideeën voor hun eigen tuin. Kom langs en laat u inspireren in deze prachtige inspiratietuin.

Officiële naamgeving planten
Veratrum californicum
Rose ’Ausboard’ GERTRUDE JEKYLL
Planten inspiratie
Ferula communis
Planten inspiratie
Rudbeckia fulgida ’Goldsturm’
Planten inspiratie
Geranium ’Anne Thomson’